Κολωνός: Ακόμα 3 παιδοβιαστές αναγνώρισε η 12χρονη

Αναμένονται νέα εντάλματα σύλληψης

Νέες εξελίξεις στη φρικτή υπόθεση παιδοβιασμού και μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης καθώς το παιδί αναγνώρισε και άλλους δράστες.

Το κορίτσι κλήθηκε εκ νέου να καταθέσει στη ΓΑΔΑ όσα βίωσε καθώς και να αναγνωρίσει τους βιαστές της. Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί φέρεται να αναγνώρισε δύο με τρία άτομα που την βίασαν.

Σημειώνεται ότι το 12χρονο παιδί βρέθηκε για τέταρτη φορά ενώπιον των αστυνομικών του Προστασίας Ανηλίκων που ερευνούν την υπόθεση.
Ερωτήματα συνεχίζει να δημιουργεί η στάση των αρχών όπου επιμένουν να υποχρεώνουν το 12χρονο ανήλικο θύμα να δίνει καταθέσεις και να βλέπει φωτογραφίες ανδρών, σε έναν, δήθεν, διαμορφωμένο χώρο στη ΓΑΔΑ. Έναν χώρο που δεν πληροί τις προδιαγραφές που έθεσε ο νόμος 4478/2017 του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Δεκεμβρίου του 2021 η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης εγκαινίαζε με τυμπανοκρουσίες το πρώτο «Σπίτι του Παιδιού», στο Παλαιό Φάληρο όμως μέχρι και σήμερα το «Σπίτι του Παιδιού» δεν έχει αξιοποιηθεί στην περίπτωση της 12χρονης.

Το «Σπίτι του Παιδιού» είναι ένας από τους πέντε ειδικούς διαμορφωμένους χώρους που προέβλεπε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργηθούν προκειμένου οι ανήλικοι, θύματα σεξουαλικής ή άλλης κακοποίησης να μπορούν να καταθέτουν βάσει συγκεκριμένου πρωτοκόλλου που έχει αναπτυχθεί από το Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και της Εγκληματικότητας των Ανηλίκων (Κ.Ε.Σ.Α.Θ.Ε.Α.) σύμφωνα με διεθνείς καλές πρακτικές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί